Description
Zeeduivel, ook wel bekend als monkfish, is een van de meest geliefde luxe vissoorten in de gastronomie. Het stevige, sneeuwwitte vlees heeft een delicate, zoetige smaak en blijft mooi heel tijdens het bereiden. Dankzij zijn unieke structuur wordt zeeduivel vaak vergeleken met kreeftenvlees, wat hem bijzonder geschikt maakt voor verfijnde gerechten. Perfect om te grillen, in de oven te bereiden of langzaam te stoven in een saus.
Herkomst: Gevangen in de Noordoost-Atlantische Oceaan, voornamelijk rond Frankrijk, Spanje en Ierland.
Gek weetje: De zeeduivel heeft een bijzonder uiterlijk met een grote kop en brede bek, maar het staartstuk levert juist het geliefde, fijne visvlees.
Voedingswaarde per 100 gram:Â
Energie 76 kcal
Eiwit 15 g
Vet 1 g
Verzadigd vet 0,2 g
Koolhydraten 0 g
Zout 0,1 g
Omega-3 vetzuren ± 0,3 g