Description
Wilde Argentijnse gamba’s staan bekend om hun dieprode kleur, stevige vlees en uitgesproken smaak. Omdat ze in het wild worden gevangen in de koude wateren van de Zuid-Atlantische Oceaan, ontwikkelen ze een rijke, natuurlijke smaak die hen onderscheidt van gekweekte garnalen. Ze zijn ideaal om te bakken in knoflookolie, te grillen of als luxe toevoeging aan paella en pastagerechten.
Herkomst: Gevangen in de zuidelijke Atlantische wateren voor de kust van Argentinië. Deze gamba’s worden duurzaam gevangen en direct na vangst ingevroren om de kwaliteit te behouden.
Gek weetje: Argentijnse wilde gamba’s hebben van nature hun opvallend dieprode kleur, zelfs voor bereiding, in tegenstelling tot veel andere garnalen die pas rood kleuren tijdens het koken.
Voedingswaarde per 100gram:
Energie 90 kcal
Eiwit 19 g
Vet 1,5 g
Verzadigd vet 0,4 g
Koolhydraten 0 g
Zout 1,2 g
Omega-3 vetzuren ± 0,5 g