Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Gratis verzenden vanaf €89,-
100% gekoelde levering!
[checkoutwc_cart]
[checkoutwc_cart]
Gegrilde octopusarmen met verse kruiden en citroen op romige puree, geserveerd op een rustic bord met olijfolie.

Pulpo Mediterráneo

Dit gerecht Pulpo Mediterráneo combineert de verfijnde smaak van malse octopus met een romige aardappelpuree en mediterrane accenten zoals olijfolie, citroen en knoflook. Het resultaat is een fris, elegant en smaakvol hoofdgerecht dat perfect past bij een lichte en zonnige keuken.
Porties: 2 people
Course: Main Course
Calorieën: 540

Ingrediënten
  

Voor de octopus
  • 400 g octopus (pulpo) voorgekookt of vers, schoongemaakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Voor de aardappelpuree
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 50 ml volle melk
  • 1 el roomboter
  • Zout en nootmuskaat naar smaak
Voor de garnituur
  • 8 kerstomaatjes gehalveerd
  • 6 groene olijven
  • 6 zwarte olijven
  • 3 el Griekse yoghurt of burrata bolletjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn of rode wijnazijn
  • Verse kruiden: dille oregano, basilicum
  • Peper en zout

Methode
 

Octopus bereiden
  1. Octopus bereiden
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg de knoflook, laurier en citroen toe.
  3. Voeg de octopus toe en laat 45-60 minuten zacht koken tot hij gaar is (indien nog rauw).
  4. Laat afkoelen en snijd de tentakels los. Dep droog.
  5. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout, en grill in een hete grillpan 2-3 minuten per zijde tot er grillstrepen ontstaan.
Aardappelpuree
  1. Schil de aardappelen, kook in gezouten water tot ze zacht zijn (±20 min).
  2. Giet af, voeg melk en boter toe, stamp tot een romige puree.
  3. Breng op smaak met zout en een snuf nootmuskaat.
Garnituur & opmaak
  1. Halveer tomaatjes en marineer kort in olijfolie, peper, zout en azijn.
  2. Maak stipjes of toefjes van Griekse yoghurt of burrata over het bord.
  3. Leg een lepel puree in het midden van het bord en smeer licht uit.
  4. Leg de gegrilde octopus er artistiek op.
  5. Garneer met olijven, tomaatjes, kruiden en besprenkel met extra vergine olijfolie.

Voeding

Calories: 540kcalCarbohydrates: 34gProtein: 38gFat: 28gSaturated Fat: 7gSodium: 1800mgFiber: 6gSugar: 5g

Dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten hoe het was!

Vers Van Zee Logo
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Altijd als eerste de beste dagverse vis, seizoensdeals en exclusieve specials van Vers van Zee.
Share