Gerookte heilbot is een ware delicatesse, geliefd om zijn lichte, subtiele rooksmaak en verfijnde structuur. De stevige, witte filets worden ambachtelijk gerookt, waardoor de natuurlijke smaak van de vis perfect in balans blijft met de zachte rookaroma’s. Heerlijk als voorgerecht, op een borrelplank of verwerkt in luxe salades en pasta’s.
Herkomst: Afkomstig uit de koude wateren van de Noordoost-Atlantische Oceaan. De heilbot wordt zorgvuldig geselecteerd en op traditionele wijze gerookt voor optimale kwaliteit.
Gek weetje: Heilbot kan wel drie meter lang worden en is daarmee de grootste platvis ter wereld. Het vlees van de heilbot wordt al eeuwenlang beschouwd als een luxeproduct.
Voedingswaarde per 100 gram:Â
Energie 185 kcal
Eiwit 21 g
Vet 11 g
Verzadigd vet 2,5 g
Koolhydraten 0 g
Zout 2,1 g
Omega-3 vetzuren ± 1,6 g
| Gewicht | per 100 gram |
|---|