
Oven-Baked Pangasius
Deze Oven-Baked Pangasius is een licht en fris gerecht waarbij de zachte vis wordt gecombineerd met citroen, cherrytomaatjes en verse kruiden zoals rozemarijn en peterselie. De romige boter en een vleugje olijfolie zorgen voor extra smaak en een heerlijke sappigheid. Perfect als doordeweekse maaltijd, maar ook feestelijk genoeg voor speciale gelegenheden.
Porties: 2 people
Course: Main Course
Calorieën: 440
Ingrediënten
- 4 Pangasiusfilets
- 1 Kleine ui in ringen
- 10-12 Cherrytomaatjes
- 1 Citroen in plakjes
- Verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 4 roomboter
- Peper en zout
Methode
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de uienringen en citroenplakjes op als ‘bedje’.
- Bestrooi de filets met zout en peper.
- Druppel wat olijfolie over de filets.
- Leg op elke filet een paar blaadjes verse peterselie en een takje rozemarijn.
- Verdeel de cherrytomaatjes over de bakplaat.
- Voeg hier en daar een kleine klont boter toe voor extra smaak.
- Bak de filets 18-20 minuten in de oven, tot de vis gaar en licht goudbruin is.
- Serveer direct met wat extra citroen naar smaak.
Wijn tip:
- Combineer dit gerecht met een frisse Sauvignon Blanc of een Verdejo. De citrusachtige tonen en lichte kruidigheid van deze wijnen sluiten naadloos aan bij de citroen, tomaatjes en kruiden in het gerecht.
Voeding
Calories: 440kcalCarbohydrates: 6gProtein: 25gFat: 12gSaturated Fat: 7gFiber: 1gSugar: 5g