Description
Kabeljauwhaas is het mooiste deel van de kabeljauw: het dikke, kernachtige stuk uit de rugfilet. Het vlees is stevig maar toch zacht en valt na bereiding in mooie lamellen uiteen. De smaak is mild en verfijnd, wat dit deel van de kabeljauw geliefd maakt in zowel klassieke als moderne keukens. Ideaal om te bakken in roomboter, te stoven of in de oven te bereiden met verse kruiden.
Herkomst: Gevangen in de koude wateren van de Noordoost-Atlantische Oceaan, voornamelijk rond IJsland en Noorwegen.
Gek weetje: De kabeljauw kan wel tot anderhalve meter lang worden en speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in de Europese visserij en keuken.
Voedingswaarde per 100 g
Energie 82 kcal
Eiwit 18 g
Vet 0,7 g
Verzadigd vet 0,1 g
Koolhydraten 0 g
Zout 0,1 g
Omega-3 vetzuren ± 0,2 g