Description
Kabeljauwfilet zonder vel is een klassieker in de keuken. Het stevige maar toch zachte visvlees valt na bereiding in mooie lamellen uiteen en heeft een frisse, milde smaak. Deze filet is veelzijdig en leent zich uitstekend voor uiteenlopende bereidingen, van bakken in roomboter tot stomen of verwerken in een ovenschotel met groenten en kruiden.
Herkomst: Gevangen in de koude wateren van de Noordoost-Atlantische Oceaan, voornamelijk rond Noorwegen en IJsland.
Gek weetje: Kabeljauw is al eeuwenlang een van de belangrijkste handelsvissen in Europa. Vroeger werd hij vaak gedroogd en gezouten verhandeld als stokvis of klipvis.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 82 kcal
Eiwit 18 g
Vet 0,7 g
Verzadigd vet 0,1 g
Koolhydraten 0 g
Zout 0,1 g
Omega-3 vetzuren ± 0,2 g