Description
Rogvleugelfilet is een bijzondere en elegante vissoort met een zachte, bijna romige textuur en een milde, lichtzoete smaak. Het vlees laat zich gemakkelijk los van het kraakbeen en is ideaal om te bakken in boter met kappertjes, of te serveren met een frisse citroenboter. Rogvleugel is geliefd in de klassieke Franse keuken vanwege zijn fijne structuur en verfijnde smaak.
Gek weetje: Hoewel rog een kraakbeenvissenfamilie is (net als haaien), heeft de vleugel helemaal geen graten, maar een kraakbeenstructuur die het eten juist gemakkelijker maakt. In Franse bistro’s wordt rog vaak geserveerd als “raie au beurre noir”.
Herkomst: Rogvleugel wordt veelal duurzaam gevangen in de Noordoost-Atlantische Oceaan en is vooral populair in Frankrijk, België en delen van Scandinavië.
Voedingswaarde per 100 g:
Energie: 108 kcal
Eiwit: 20 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 0,7 g
Koolhydraten: 0 g
Zout: 0,3 g