Description
Zeewolf, ook wel bekend als catfish of wolf fish, is een bijzondere Noordzeevis met stevig wit vlees en een romige, rijke smaak. De filet blijft mooi heel tijdens de bereiding en is daarom ideaal om te grillen, in de oven te garen of te verwerken in stoofgerechten. Dankzij de unieke structuur en smaak is zeewolffilet geliefd bij chefs en liefhebbers van exclusieve vis.
Herkomst: Gevangen in de koude wateren van de Noordoost-Atlantische Oceaan, met name rond Noorwegen en IJsland.
Gek weetje: De zeewolf heeft sterke kaken en tanden waarmee hij krabben, kreeften en schelpen kan kraken. Dit dieet geeft het vlees zijn volle, karakteristieke smaak.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 96 kcal
Eiwit 17 g
Vet 2,8 g
Verzadigd vet 0,6 g
Koolhydraten 0 g
Zout 0,1 g
Omega-3 vetzuren ± 0,3 g