Go Back
Salmon sashimi with ponzu sauce

Ponzu Salmon Sashimi

Calorieën: 240

Ingrediënten
  

  • 200 g verse zalmfilet sashimi kwaliteit, zonder huid en graat
  • 2 el sojasaus
  • el rijstazijn
  • 1 el citroensap vers geperst
  • 1 el limoensap vers geperst
  • 1 tl mirin optioneel, voor een zoetere smaak
  • ½ tl sesamolie
  • ½ rode chilipeper fijn gesneden (optioneel)
  • 1 lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • Verse koriander of shiso-blad ter garnering

Methode
 

  1. Ponzu saus maken:
  2. Meng sojasaus, rijstazijn, citroensap, limoensap, mirin en sesamolie in een klein kommetje. Zet koel weg.
  3. Zalm voorbereiden:
  4. Snijd de zalm met een scherp mes in dunne, gelijkmatige sashimi-plakjes.
  5. Serveren:
  6. Leg de plakjes zalm sierlijk op een gekoeld bord. Lepel de ponzu saus eroverheen.
  7. Afwerken:
  8. Garneer met chilipeper, lente-ui, sesamzaadjes en koriander of shiso. Serveer direct.

Voeding

Calories: 240kcalCarbohydrates: 4gProtein: 21gFat: 15gSaturated Fat: 3g

Dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten hoe het was!