Ingrediënten
Ingrediënten
- 200 g Spaghetti
- 300 g Mosselen
- 150 g Cherrytomaten
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Rode peper
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 scheutje witte wijn
- 1 peterselie
- Partje citroen
Methode
Bereiding
- Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar een klein beetje kookvocht.
- Verhit olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 minuut.
- Voeg de tomaten toe en bak kort mee tot ze net beginnen te slinken. Blus af met een scheut witte wijn of citroensap.
- Voeg de mosselen toe. Gebruik je gekookt mosselvlees, warm dit kort mee (2 minuten). Gebruik je verse mosselen in de schelp? Laat ze dan 4–5 minuten met de deksel op de pan stomen tot ze opengaan.
- Meng de spaghetti door de saus. Voeg wat kookvocht toe om het geheel mooi te binden. Breng op smaak met peper, zout en verse peterselie.
- Serveer direct, met een partje citroen voor een frisse touch.
Wijntip:
- Serveer dit gerecht met een Vermentino of een Pinot Grigio. Deze frisse, lichte witte wijnen versterken de smaak van de mosselen en brengen de tomaat en citroen mooi in balans.
Voeding
Calories: 520kcalCarbohydrates: 65gProtein: 28gFat: 13gSaturated Fat: 2gFiber: 3g
