Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 Zalmfilets (zonder huid) voorgekookt of vers, schoongemaakt
- 4 Sojasaus
- 2 mirin (of 1 el rijstwijn + 1 el water)
- 2 honing
- 1 sesamolie
- 2 Teentjes knoflook
- 1 (optioneel) verse gember
- 2 stengels lente-ui (in ringetjes)
Methode
Bereiding
- Meng in een kom: sojasaus, mirin, honing, sesamolie, knoflook en gember tot een gladde teriyakisaus.
- Leg de zalmfilets in een ovenschaal en giet de saus erover. Laat 15–30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats de schaal in de oven en bak de zalm 15–18 minuten. Lepel halverwege wat saus over de filets.
- Haal uit de oven, garneer met sesamzaadjes en lente-ui.
- Serveer met rijst, gestoomde broccoli of edamame.
Wijntip:
- Combineer dit gerecht met een Pinot Noir of een Chardonnay met lichte houtrijping. De fruitige elegantie van Pinot Noir sluit mooi aan bij de zoete teriyakisaus, terwijl Chardonnay de romigheid van de zalm versterkt.
Voeding
Calories: 330kcalCarbohydrates: 10gProtein: 28gFat: 18gSaturated Fat: 7gSodium: -2mg
