Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Gratis verzenden vanaf €89,-
100% gekoelde levering!
[checkoutwc_cart]
Spaghetti met zwarte mosselen, gehakte peterselie en olijfolie op een bord, geserveerd op een lichte achtergrond met bestek.

Spaghetti met Mosselen

Een klassiek Italiaans geïnspireerd gerecht waarbij sappige mosselen worden gecombineerd met knoflook, cherrytomaatjes en een vleugje witte wijn. De spaghetti neemt de frisse, kruidige smaken perfect op en een partje citroen zorgt voor een lichte, zomerse toets.
Porties: 2 people
Course: Main Course
Calorieën: 520

Ingrediënten
  

Ingrediënten
  • 200 g Spaghetti
  • 300 g Mosselen
  • 150 g Cherrytomaten
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Rode peper
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 peterselie
  • Partje citroen

Methode
 

Bereiding
  1. Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar een klein beetje kookvocht.
  2. Verhit olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 minuut.
  3. Voeg de tomaten toe en bak kort mee tot ze net beginnen te slinken. Blus af met een scheut witte wijn of citroensap.
  4. Voeg de mosselen toe. Gebruik je gekookt mosselvlees, warm dit kort mee (2 minuten). Gebruik je verse mosselen in de schelp? Laat ze dan 4–5 minuten met de deksel op de pan stomen tot ze opengaan.
  5. Meng de spaghetti door de saus. Voeg wat kookvocht toe om het geheel mooi te binden. Breng op smaak met peper, zout en verse peterselie.
  6. Serveer direct, met een partje citroen voor een frisse touch.
Wijntip:
  1. Serveer dit gerecht met een Vermentino of een Pinot Grigio. Deze frisse, lichte witte wijnen versterken de smaak van de mosselen en brengen de tomaat en citroen mooi in balans.

Voeding

Calories: 520kcalCarbohydrates: 65gProtein: 28gFat: 13gSaturated Fat: 2gFiber: 3g

Dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten hoe het was!
Vers Van Zee Logo
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Altijd als eerste de beste dagverse vis, seizoensdeals en exclusieve specials van Vers van Zee.
Share