
Calorieën: 240
Ingrediënten
- 200 g verse zalmfilet sashimi kwaliteit, zonder huid en graat
- 2 el sojasaus
- 1½ el rijstazijn
- 1 el citroensap vers geperst
- 1 el limoensap vers geperst
- 1 tl mirin optioneel, voor een zoetere smaak
- ½ tl sesamolie
- ½ rode chilipeper fijn gesneden (optioneel)
- 1 lente-ui in dunne ringetjes
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- Verse koriander of shiso-blad ter garnering
Methode
- Ponzu saus maken:
- Meng sojasaus, rijstazijn, citroensap, limoensap, mirin en sesamolie in een klein kommetje. Zet koel weg.
- Zalm voorbereiden:
- Snijd de zalm met een scherp mes in dunne, gelijkmatige sashimi-plakjes.
- Serveren:
- Leg de plakjes zalm sierlijk op een gekoeld bord. Lepel de ponzu saus eroverheen.
- Afwerken:
- Garneer met chilipeper, lente-ui, sesamzaadjes en koriander of shiso. Serveer direct.
Voeding
Calories: 240kcalCarbohydrates: 4gProtein: 21gFat: 15gSaturated Fat: 3g