Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Gratis verzenden vanaf €89,-
100% gekoelde levering!
[checkoutwc_cart]
[checkoutwc_cart]
Salmon sashimi with ponzu sauce

Ponzu Salmon Sashimi

Calorieën: 240

Ingrediënten
  

  • 200 g verse zalmfilet sashimi kwaliteit, zonder huid en graat
  • 2 el sojasaus
  • el rijstazijn
  • 1 el citroensap vers geperst
  • 1 el limoensap vers geperst
  • 1 tl mirin optioneel, voor een zoetere smaak
  • ½ tl sesamolie
  • ½ rode chilipeper fijn gesneden (optioneel)
  • 1 lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • Verse koriander of shiso-blad ter garnering

Methode
 

  1. Ponzu saus maken:
  2. Meng sojasaus, rijstazijn, citroensap, limoensap, mirin en sesamolie in een klein kommetje. Zet koel weg.
  3. Zalm voorbereiden:
  4. Snijd de zalm met een scherp mes in dunne, gelijkmatige sashimi-plakjes.
  5. Serveren:
  6. Leg de plakjes zalm sierlijk op een gekoeld bord. Lepel de ponzu saus eroverheen.
  7. Afwerken:
  8. Garneer met chilipeper, lente-ui, sesamzaadjes en koriander of shiso. Serveer direct.

Voeding

Calories: 240kcalCarbohydrates: 4gProtein: 21gFat: 15gSaturated Fat: 3g

Dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten hoe het was!
Vers Van Zee Logo
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Altijd als eerste de beste dagverse vis, seizoensdeals en exclusieve specials van Vers van Zee.
Share